erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Process "Hållbar Produktutveckling" 14/12-15

Publicerad 2015-12-14 21:47:02 i Allmänt,

Idag har vi limmat fast eiffeltorn bilderna och där efter klippt till flaggbollen så den kan komma över själva lampan. Jag (erika) har fixat så vi ska ha moln under flaggbollen. Jag (erika) målade eller duttade på ljusblå färg så det skulle lika mer moln. Vi tänkte ha blå himmel men visste inte hur vi skulle få fram det så vi kom på tillsammans att måla molen lite blåvita. Så måste vi låta det torka innan vi kan limma på den färgade bomullen på själva lampan. Därför limmar vi på det på nästa lektion. 
Dubbel kollade också så att glödlampan, på och av knappen samt att hela sladden var hel och funkade.
 
(jag glömde ta lite nya bilder, aå det blir lite gamla)
 
 
 

Process "Hållbar Produktutveckling" 7/12 - 15

Publicerad 2015-12-08 21:07:02 i inredning och design,

Idag har vi fått börja på våran uppgift ”Hållbar Produktutveckling”. 
Jag är i grupp med Medina och vi hade väldigt många idéer som ni får se på våra skisser nedan. 
Vi valde 50-talet för att få inspiration från. När vi skulle leta efter material hittade vi en lampkropp som var väldigt lång och smal. Då fick vi idéen att göra lampkroppen till eiffeltornet. 
Vi ville också få in mer färg och där av kollade vi på Frankrikes flagga och såg att de färgerna var väldigt inne på 50-talet. 
50-talet var väldigt färgglatt, det var också väldigt blandat med starka och svaga färger. Formerna på 50-talet var ganska mjuka och enkla. Det var också mycket om att det skulle bli praktiskt och en väldigt enkel stil. På 50-talet använde man sig mycket av metall och trä. 
Vi gör om en gammal lampa till en mer modern med idéer från 50-talet. 
Här är lite bilder på hur den börjar se ut, vi glömde ta en bild på hur den såg ut från första början. 
 
 
 

Process "Hållbar Produktutveckling" 8/12 - 15

Publicerad 2015-12-08 21:07:00 i inredning och design,

 
Idag har vi målat en gång till så den är mer vit än randigt vit. Vi ville ha basen vit så inget trä färgat syns igenom. Vi målade till den franska flaggan lite bättre så det blev skarpare linjer och starkare färger.
Vi valde också Frankrike mest för deras färger på flaggan och i dag är det väldigt inne med olika idéer från Frankrike. 
Sedan klipps vi ut de två olika eiffel tornen på papperna och började planera hur våra 2 olika moodboards ska se ut. Samt börjat planera hur vi ska kunna få fast det. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela