erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Min behövsanalys

Publicerad 2016-10-21 10:13:35 i Allmänt,

Min behovsanalys:

 

  • Vilken typ av rum?
  • Skapa målgrupp
  • Vad vill kunden/målgruppen ha?
  • Hur ser målgruppens livstil ut?
  • Vilket behov/önskemål kan målgruppen tänkas ha?

Jag valde vardagsrummet som mitt typ rum. För jag tycker det går att göra och få in massa olika möbler in i ett vardagsrum. Man kan få in vilken stil man själv vill. Jag valde att vidga mina vyer och kände att det går att göra det med vardagsrum. Jag har alltid likadan smak och färger, vill få in mer färger och mer glädje och inte alltid det mörka och mysiga. Utan det fina och glada också. Så när jag valde Nigeria var de mest för dess färger och mönster. 

I deras inredning har de mycket vitt, svart och brunt. Men istället för att stanna där har det stora färgklickar överallt och blandar hejvilt men mönster och färger. Det fascinerar mig på ett 

Min målgrupp är för dem som är 30 till 50 ungefär. Vill kunna sälja min inredning, människor i denna åldern har oftast flyttat hemifrån och börjar eller har börjat skapa eget. Därför valde jag 30 men ända till 50 också. För så som jag tänker gillar man att blanda olika stilar mer i den åldern och tänker inte på att ha allt i vitt och svart. 

Om en egen målgrupp så finns det många olika individer och tycken i världen. Min målgrupp är en grupp som har lite mer pengar och har råd med det exklusiva. Vill ha stilrent, enkelt att städa, men samtidigt modernt och gammalt. Lugn känsla men också färgglatt och livligt. Kommer ha mycket gäster över så det ska finnas mycket sittplatser som tillför hemmakänsla och säkerhet. 

Jag tror att de kan ha praktiskt men ändå med stil. Det ska vara enkelt att ändra på men ändå passar det in över allt. 

 

Layout & typografi

Publicerad 2016-10-17 10:47:57 i Allmänt,

Idag 17-10-16 jobbade vi med Adobe Illusatrator CC. Vi fick välja olika texttyper och gick igenom vad layout, typografi och om olika begrepp. Hur man skulle tänka när man gör sin logotyp, att man bara har 4 sekunder på sig att fånga kundens intresse. Inte för rörig affich eller logga. Enkelt men endå att folk kommer ihåg och känner igen just din logga. Vi fick välja typsnitt att arbta med och ha till vår logga. Jag valde typsnittet collaged för det va lite slitet, gammalt men ändå snyggt och fräscht. Jag kände att det var min stil av typsnitt, den representera mig som designer och min kollektion. Gillar att blanda nytt och gammalt. Nigeria (det landet som jag valde) har också gammalt och nytt. De bevarar mycket och förnyar det om det behövs men bara om det behövs inte annars. En annan orsak varför jag valde Nigeria som land. 
Jag har inte valt namn än till min kollektion så jag exprementerade med mitt namn. 
 
 

Research om logotyper

Publicerad 2016-10-10 10:52:06 i Allmänt,

Vad har jag gjort idag?
 
Idag har jag gjort massa roligt, men mestadels funderat på min logga till min kollektion. Jag har skissat många olika logotyper, har inte riktigt blivit sådär nöjd med någon än. Sökte runt på olika märken och inspirerades mest av Fedex för de har gömt märke i sin logga. 
Har gjort 8 st olika logor. 
Tänkte med ett logga att göra en typ av fåtölj så det representera min logga bättre. Fick idéen av Angelica, vi satt och diskutera vad vi skulle ha i våra kollektioner och där ifrån fick jag min idé. 
Av att diskutera med Angelica resluterade att jag fick ett förslag till till mina logor. 
 
Med olika tankar till nästa vecka, expremetera med färger och framkalla i både svart/vitt, gråskala och färg.
Kom på mer ett namn eller använd mina initialer (E.P) som logo namn. Prata med Merete och fråga runt i klassen vad de tycker. Måla upp logan på en större bild och få ett bättre persepktiv. 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela