erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Sexualitet och normer

Publicerad 2016-06-01 10:12:56 i Allmänt,

Vi fick en uppgift som hör ihop med bild och natur. 
Det handlar om sexualitet och normer. Vi gick egenom på naturen om olika sexualiteter. Senare till bilden gick vi egenom mer om normer och ideal. Vi gick till konstmuseumet och uppgiften var att vi skulle leta upp ett konstverk som vi tyckte var med nomren och ideal förr och nu, sen skulle vi ha en frågeställning som skulle höra till tavlan. 
Här är vår tavla. 
Vår fråga var "Är skönhetsideal likaställt med en bra hälsa?"
 
 
 
Efter att vi började med vår bildanalys med naturperspektiv så började vi fundera på olika ideer hur vi skulle redovisa inom bilden. 
Ideerna var väldigt olika och flödade in. Vi ville ha någon som representerade hur idealen och normen såg ut. 
Vi tänkte göra ett instagram konto där det bara finns bilder på normer och ideal förr och ett konto där det finns bilder på nomer och ideal nu. Men det gick inte, för vi måste maila och fråga människorna ifall vi får använda deras bilder, vilket skulle ta ganska långtid att få svar på. Sen tänkte vi ta olika porträtt som vi skulle blanda normerna och idealerna. Då tänkte vi göra två olika porträtt och sminka ena personen som det var förr fast personen gör en pose så det blir som nu och den andra personen får blir sminkad som nu och bli fotad som förr. Så man blandar lite. Men det gick inte för vi hade inte tillgång till sminket och så vi bytte ide. 
Sen kom vi på att göra två olika personer, en person som hade normen förr och normen nu. Så skulle vi ha en spegel imellan. Men denna ideen hade redan en grupp tagit. 
Då tänkte vi fortsätta ha två olika personen. I vår analys så skrev vi om hälsa och träning, vad det är som är bra med vad. Då tänkte vi göra ett sjukhus och ta en person som är smal och en person som är kraftig. Vi ville visa att det är problem med både att vara för smal och vara för kraftig. Det ska vara lagom, vi ville visa konsekvenserna och att det finns olika sjukdomar om man är för smal eller för stor. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela