erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Slut processen "Hur bodde man?"

Publicerad 2016-01-18 18:05:06 i Allmänt,

Slut processen:
 
Idag sista lektionen för denna uppgift presenterade vi vårt arbete. Jag tyckte denna uppgift var väldigt rolig och lärorik. Lärt mig lite av varje epok. Men mest då om jugend. Det var en väldigt intressant stil. Vi har vissa jugend möbler hemma samt mormor och morfar har mycket därifrån. Väldigt roligt att arbeta med. Hade jätte roligt med Angelica också. 
 
Uppgiften var att hitta fakta och för djupa sig i en stil epok. Jag fick Jugend med Angelica. 
Men vi skulle ändå kunna lite om alla stilar. Fick skriva kortfattat om vad alla stilar handlade om och hur de såg ut då. Det var Renässansen, Barocken, Rokokon, Gustaviansk och Jugend. Vi skrev hur det var möblerat, vad det var för slags stil och hur den uppfanns. Vi gjorde moodboard och en ritning (1:50) hur jag uppfattade jugend och hur jag ville ha ett rum. Uppfattade uppgiften lite fel med att man skulle göra det i modern stil (sin moodboard). Jag gjorde den helt i jugend stil. Gjorde också ritningen men uppfattade det fel där med, man skulle göra så att moodboarden och rummet som man målade hörde ihop. Men det gjorde inte jag, så jag målade ett sovrum som ni ser på bilden samt moodboarden var bara inspirations källa som ni också ser på bilden. Vi målade också stolar och två valfria möbler som var inspirerat eller kom ifrån jugend stilen. Jag valde som stol ”äpplet” och bara ett fint bord och ett väldetaljerat fönster. Som ni ser på bilden nedan. Jag tyckte som sagt att denna uppgift var rolig och lärorik. 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela