erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Gjort research av nigeria - 28/11-16

Publicerad 2016-11-28 10:13:39 i Allmänt,

Idag har jag gjort research om nigeria med mode, design, hur folket lever, lite med arkitektur. 
Hur de skapar med mönster och vad färger menas för dom. Hur de skapade sin flagga och varför de just valde de färger de valde. När flaggan infördes och vem det var som kom på flagans innehåll. Hur deras tranditionella byer ser ut och skillnaden på hur rika och fattiga bor. Hur deras hus är byggna och vad det vanligaste byggnaderna för de traditionella folket. 
 
 

Logotyp

Publicerad 2016-11-08 14:38:45 i Allmänt,

Varför har du vald det typsnitt som du har valt? Varför har du använt de färger du har använt? Varför har du använt de former som du har använt?
 
Vi har under en viss tid skapat en logotyp till vår egna kollektion. 
Jag hade inga förslag eller idéer hur jag skulle kunna skapa min egna logotyp. Visste inte vilka färger jag ville ha eller vilket mönster det skulle vara. Började kolla runt på olika märken på varor och företag hur dom framställde och kom på. Många började med att välja färg sen utgick det efter färgerna. Jag kollade också runt i klassen hur de gjorde och vart de fick sina inspirationer ifrån. Jag satte mig ner och började skissa olika idéer och lät pennan bara glida iväg. Blev nöjd med två styckna loggor. Märket som jag blev mest inspirerad av var Fedex för deras hemlighet som är gömd i texten. Det är pilen mellan E och X. Tyckte det var inspirerande. 
Vill få fram en logga där människor kommer komma ihåg och veta vad som finns i min kollektion. Komma ihåg och få en ”just det” upplevelse. 
 
Valde ha olika storlekar på min logga med samma form men med olika färger på, raka linjer men ändå med stil. Vill få fram känslan "enkelt med stil". Att min kollektion kan passa både stora och små men är mest riktad till de som har skapat en familj och har flyttat hemifrån för längesedan. Valde att ha detta typsnitt för det är stilrent men ändå modernt. Vill att det ska passa alla men ändå sticka ut. Färgerna kommer ifrån landet som jag valde Nigeria, mina inspirationer om färgerna blev starkast där ifrån och jag ville utvidga mina vyer med färgskalan och börja våga använda och experimentera mer med färger. 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela