erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Handgriplig form 26/4-16

Publicerad 2016-04-26 19:43:02 i Allmänt,

Idag fortsatte jag att skissa på mina handtag och gjorde moodboards. Gjorde klart 2 handtag idag och blev väldigt  nöjd med dem. 
Fösta skissen är som en kropp fast inte rund och tråkig. Ville ha lite roligare mönster på. Valde knopp för många vet att man ska dra när det sticker ut något oftast. Valde att ha i diamant liknande mönster, blev inspierad av spelet sims för där har de en diamant över huvudet för att se hur dem mår. Och sims spelet är ett inrednings spel och lite annat. Där kan man bygga sitt egna hus osv. Ville ha det ganska stilrent för dem personerna som inte tycker om så mycket glamor men endå lite små detalj. Den ska vara i silver och vit. Formerna är triangel och kvadrat som jag satte ihop till mitt egna mönster. Materialen ska vara i plast och metall. Enkelt att torka av om man är smutsig om händerna eller likande. 
Det andra mönster blev jag inspirerad av jugend och lite av mitt andra handtag med lejonet. Gjorde en fjäril för att det påminner om våren/sommaren. Det ger en lugn känsla och de är väldig fina. Gillar naturen och på jugend tog man in naturen i sina hem. Tycker det är fint att ta in små detaljer (inte för mkt) i hemmet. Satte en ring så man förstår att man ska ta i ringen och dra mot sig. För ringen sitter löst så man kan dra det upp och ner. Vill ha koppar färgat för det ger också en lugn samt det är väldigt modern nu att ha koppar detaljer i sitt hem, det ger en liten gamal stil som inspirerar mig så otrolig mycket. 
Här är mina handtag. 
 
 
 
 

Alhambra

Publicerad 2016-04-26 19:27:09 i Allmänt,

Alhambra är ett stort borg- och palatsområde belägen på en höjd i den andalusiska staden Granada och är en unikt bevarad byggnad inom västlig Islamisk arkitektur. 

Alhambra är väldigt färgglatt och har många olika mönster. Former är antingen rundade eller kantiga, det är inte precis så mycket natur mönster eller former, mer åt det symmetriska. 

I mitt mönster använde jag mig av spegling och rotation. Mitt mönster kan roteras 180 grader samt 360 grader. Kan dela bilden i 4 olika delar och lägga en spegel bredvid så blir det exakt samma mönster som original bilden. Jag har tesselering genom att mitt mönster fortsätter och täcker bilden. 

Tesselering menas att ett mönster av geometriska figurer som täcker hela bilden eller planet. Figurerna skall inte lämna några hål och de skall inte överlappa varandra. Mönstret skall kunna fortsätta i oändlighet. Man gör en tesselring genom att utgå från en eller flera figurer och sedan förflytta dem, rotera dem eller spegla dem. Det kan vara en kombination av olika transformationer. 

Translation är ungefär samma sak som tesselering, mönstret övergår i samma mönster i flera led. 

Rotation menas att man kan flytta och rotera på olika sätt så ex ditt mönster eller liknande blir exat som det va ifrån början. 

Spegling menas att din bild speglar sig med sig självt. Det finns ingen människa eller djur som ser exakt likadan ut på ena sidan som andra sidan. När man tar en spegel blir det exat som det är på ena sidan som andra. Det är ljus som reflekteras och skapar därför en avbild av den verkliga bilden. 

Såhär ser mitt mönster ut. 

 

Handgriplig form 25/4-16

Publicerad 2016-04-25 21:57:38 i Allmänt,

Idag har jag fortsatt att skissa på mina handtag, jag valde att göra handtag till garderober. Gjorde det för att jag tycker garderober är en stor del av sovrummet och då kan man alltid piffa upp lite med fina handtag istället för dem tråkiga knopparna eller enkla släta stålhandtag. Idag målade jag 3 olika handtag och gjorde moodboard till detta. Första handtaget blev jag inspirerad av tärningar. För vi jobbade med sannorlikhet i matten för en vecka sedan och min bror gillar att spela olika spel med tärningar. Så jag tänkte att dem personerna som gillar olika spel som casino tillexempel, kan ha ett sådant handtag i sitt sovrum, man kan välja att ha dem i färg eller bara svart/vita. För idag finns det massor med olika färger. Valde att ha det smal pga att tärningarna inte är så tjocka och jag tyckte det skulle bli för maffit om man tog en extra rad med tärningar, ville ha det som en liten detalj. Det andra handtaget blev jag lite inspirerad av speglar, jag är en sådan person som gillar att ha speglar i min inredning för det lyser upp rummet och gör rummet lite större om det är ett litet rum. Då tänkte jag att man kan ha det på handtaget, då kan handtaget se lite fylligare ut och elegantigare. Själva handtaget där man tar för att öppna dörren, där valde jag att ha silver (stålfärgat) pga jag älskar att ha silver i min inredning också, det är min favorit färg. 
Och det tredje handtaget blev jag inspirerad av empiren, dem hade mycket tassar som lejon tassar eller tiger tassar, jag valde då att ta ett lejon huvud i mitt handtag, för det är mitt favorit djur och ett väldigt väldigt mäcktigt djur. När man ser handtaget kan man tänka positivt genom att man själv är mäktig och detta handtaget är unikt. 
Ska fortsätta nästa lektion att göra fler handtag och måla på ett svart papper och skissa ner ett av mina handtag som jag blev nöjdast med. Här är mina 3 olika handtag som jag gjorde idag. 
 
 
 
 

Ett harmoniskt studierum

Publicerad 2016-04-11 14:40:46 i inredning och design,

Idag har vi redovisat för rektorn och Tomas, om vårt arbete i designen. 
Jag och min grupp fick biblioteket som vi skulle göra om och vi började med att skriva ner några egna ideer som vi hade för rummet/rummen. Sedan gick vi över till behovsanalys. Skapade sedan en moodboard av våra ideer och behovsanalysen. Vi pratade mycket med Majid och bollade ideer med honom. Mer för det är han som är där väldigt mycket och är våran bibliotikarie. 
För att se mer helhet till rummet och planera hur vi ska få fram hur vi vill ha det började vi mäta hur stort rummet är i helhet och sen ett och ett. För de är som olika rum. 
Vi tänkte behålla nästan allt och köpa in små detaljer inga större möbler. Ge "ramp"rummet en mer grupprumskänsla för att det ska bli enklare att studera. Den andra delen "bok"rummet, Majid ville få in alla böcker till ena delen av rummet och därför flyttade vi in alla böcker till ena delen så det är själva biblioteket och det andra är som grupprum. Men vi behållet ett eller två bord så man ändå kan sitta där alla böcker är också. 
 
Vi valde att ta bort pianot och en bokhylla som inte används. Varje gång någon börjar spela på pianot så blir vissa av eleverna trötta på pianot ljudet och säger att man ska sluta spela. Så vi ansåg att pianot inte uppfyllet någon funktion i ett bibiliotek. Vi tog bort den tomma bokhyllan för att ge mer plats till ett bord och en grupp som gör om i ett grupprum ville ha den bokhyllan. 
 
Vi försökte hålla oss under budgeten, först för att använda de vi redan har och kanske gör om lite gammalt till nytt.  De nya sakerna vi vill ha är en anslagningstavla, mer blommor och måla om väggen där det står bibliotek. Där ska vi måla i väldigt ljusblå färg och skriva bibliotek så det är lästbart. 
Majid kunde ta hand om blommorna, vi tänkte ta plastblommor först men om det går tar vi äkta, det blir ingen annan kostnad. 
 
 
 

04-04-16

Publicerad 2016-04-04 19:36:48 i inredning och design,

Idag den ... så har jag gjort stolar till vårt miniatyr bibliotek. Började med att försöka bygga stolarna av tändstickor. Men det gick inte så väl bra, det var jobbigt att försöka såga isär dem med en kriv, sågade ett litet jack sen försökte jag bryta av dem, vilket ledde till att jag fick väldigt ont i fingrarna. 
Jag tog därför kapaskiva och skar ut själva stolkropparna som jag lima ihop sedan. Istället för att släcka de sågade tändstickorna tog jag dem till ben till mina stolar. 
Jag hade inte så mycekt tid i slutet så stolarna blev inte jätte välgjorda som jag hade hoppats på. Men det blev ialla fall 8 st stolar. Vi tänkte sätta 2 stolar vid varje bord så man förstår liksom att man kan sitta där. Det finns fler i det riktiga biblioteket, men vi hade inte så mycket tid kvar (sista lektionen idag) vilket gav till detta reslutatet. 
(glömde ta bild när dem var helt klara, tog bara en bild). 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela