erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Statsfotografi - Kungsbacka

Publicerad 2016-08-30 15:21:00 i Allmänt,

Jag tänkte berätta om hur naturen speglas in i staden som ni kommer få se på mina bilder. Jag älskar naturen, växter, blommor och alla fina årstider. Tycker alla årstider är fina på sitt sätt. Har ingen så favorit precis som många säger att de har. Tycker om hur naturen speglar in sig i städer på olika sätt. Jag tänkte visa hur det speglas in i min egna stad Kungsbacka. Jag har fått växa upp i denna fina lilla stad. Är född i Göteborg men uppvuxen i Kungsbacka. Det jag gillar mest är att det inte liknar någon annan stad, denna stad försöker likna sig självt. Vara sin egna stil fast inspirerat från andra. 

Hur jag tycker de har fått in naturen är på många olika sätt. De har byggt upp olika ställen där man kan sitta och t.ex fika. Mycket träd över allt, alltid fina rabatter och när de ska bygga om något vill de inte förstöra för växtligheten. 

I min serie vill jag få fram hur naturen speglar sig i staden. Det kommer vara olika bilder på hur de har fått in naturen. 

Gatufotografi är en typ av fotografi där man tar kort på t.ex offentliga gator eller gallerior, alltså där det finns mycket människor omkring.

Jag tycker att min serie är gatufotografi för att jag har varken redigerat någonting eller låtit någon posera framför mina bilder. Tycker jag fick in bilderna bra. 

Jag tog 6 bilder som jag blev riktigt nöjd med och ville ta med i min serie. På mina bilder tog jag både spegling, objektiv och fönster. Ena min bild speglar sig ner i vatten, har tagit naturbilder. Det finns som en å, vi kallar den Kungsbacka ån. Där tog jag kort och det speglar ner sig i vattnet. Tog många objektiva bilder också. Ville få fram hur det ser ut mer än en sån fantastik känsla. Ville visa hur fint Kungsbacka har lyckats med att få in naturen i staden. Kungsbacka är inte jätte stort, det är litet och mysigt. Fick också till fönster perspektiv. Man blir ganska hemmablind och missar de små fina ställena som är framför än. Vilket gjorde att om man bara tittar ut igenom fönstret så ser man hur fint det egentligen är.

 
 
 
 
    
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela