erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Färgläggnings teckniker

Publicerad 2016-09-19 11:43:17 i Allmänt,

Idag den 19/9-16 har vi gått igenom och testat olika teckniker för att färglägga olika object. Jag använde mig av akvarell, torrpastell och oljepastell. Materialen var pensel, bommul, topps, salt och vatten. Vi skulle måla så det skulle gå från mörkt till ljust. Vi skulle testa vatten och vatten (vatten på papper och mer vatten på penseln än färg), tort och tort (tort papper och mer färg än vatten på penseln) sen tort och vatten och så tvärt om.
Det var roligt och coolt hur olika det blev. Testade att först måla med pastell eller akvarell och tog sedan en topps och blandade ut så det blev jämnt, sen från mörkt till ljust med bommul. Så vi testa oss fram med olika former och målade väldigt fritt. Jag blev nöjdast med den formen som man får känslan av att det går snabbt och att den är väldigt fartfyllt, det beskriver mig på något sätt. Jag är lite fartfyllt och när jag vill något så sätter jag fart och fixar. Jag använde mig av pastell, vatten och för att få den snabba känslan, tog jag sneskuren svamp och bara drog den snabbt från den mörkaste sidan till den ljusa och gick ut lite från kanten för att få känslan att bli stakare. 
 
 

Gatufotografi

Publicerad 2016-09-06 11:02:00 i inredning och design,

Idag skulle man välja ut en bild som man blev mest nöjd med, sen skulle man beskära och få fram det fina och få fokus. Ska få bilden att bli intressant och unik. 
Jag expremeterade lite hur jag ville att bilden skulle vara. Jag ville få fram olika fokus och vart man först lägger blicken. Ville få fram en skön känsla, att man känner sig lugnt och en trivsam plats att var vid. Vardagsstressen försvinner när man tänker på denna plats. Få en ny bild på naturen. 
Har orgianlbilden och klippte till så jag har 4 olika bilder och olika känslor. Men blev nöjd med en bild, fick fram den känslan som jag sträva efter. 
Det blir en fin rörelse men ändå lugn, genom att vattnet rör sig långsamt och vinden tar i träden och gräset. 
Tyckte jag fick in vila, en mysig tygnd och horisotell rörelse. 
 
Nöjdast med 
 
Test bilder: 
Mer himmel och lite rörig bild, ser ut som en vanlig bild i vardagen.
För beskuren, ingen balans.
 
Orgianl bilden.  
 
 
 
 

Elements of design

Publicerad 2016-09-01 15:34:00 i Allmänt,

Idag fick vi en annan uppgift än att göra folklore. 
Uppgiften heter "Elements of Design". Vi ska arbeta med denna uppgiften i en och en halv lektion. 
Materialet vi fick arbeta med heter oasis och kompaktfrigulit. Men jag valde oasis. Det materialet var enkelt att arbeta och skulptera med, men det var väldigt smulit. Jag hade inte tänkt ut någon speciell from eller skulptur som jag skulle vilja göra, utan jag lekte med fantasin och blev väldigt nöjd med mina resultat. 
Jag valde oasis för det var ett enkelt material att skära i samt forma. Man behövde inte någon maskin eller liknande, man tog bara en kniv och skar de bitarna man ville ha och om det blev skeft kunde man fixa det väldigt enkelt. 
 
Denna figur bled jag nöjdas med för den fick in olika figurer och former, visade också att det ser annorlunda ut när de ligger och stor upp. Jag tycker man får en harmonisk känsla. Varför? Det ser ut som ett torn och det blir som en sammanhängande, de hänger ihop och det verkar stadigt. Den dominatna i första bilden är den liggande rektangeln
På den andra bilden ser den lite tung ut, för den ser större ut och den stora klossen är dominant. 
 
 
 
Här målade jag min skulptur med skuggor precis som det ser ut i verkligheten. 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela