erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Process Folklore

Publicerad 2017-02-01 18:47:53 i Allmänt,

Skisser:

Alla mina skisser har en röd tråd. Jag har vetat hur jag ville måla och skapa men hade svårt att bestämma mig vad jag skulle välja. Landet var enkelt. Enkelt att designa och skapa saker utan för min box. Nigeria är mönstrigt land med starka färger och lite udda kombinationer mellan färgerna. Jag valde ut 2 av mina skisser eller 3 men den 2 och 3 räkna jag som en. Valde att göra en kruka och soffgrupp, en fåtölj och soffa. 

Kruka:

Jag tänkte göra en kruka som min accessoar. Nigeria har alltid haft många olika former av krukor för att transportera varor enklare som t.ex vatten. 

Jag valde därför att göra en rundad men med väldigt öppen öppning. Mönstret är väldigt enkelt men ändå väldigt elegant. Min kundanalys är att personen gillar mer det enkla men ändå det eleganta. Mönstret är breda ränder där de är olika mönster, som ringar, ränder och sicksack. I min skiss hade jag inte målat till sicksack, utan de gjorde jag lite senare för jag tyckte det såg lite tomt ut och saknades något. Något annat mönster som sticker ut med ändå smälter in. Då valde jag sicksack i svart. Mina färger skulle bara vara rött, blått och vitt. Svart är en vanlig färg som matchar in nästan överallt och tyckte de passade in i mitt mönster på krukan. 

Blev väldigt nöjd och tyckte jag fick in de färger jag ville ha. De matchar min logga också för jag vill ha som en röd tråd. Därför valde jag rött som min basfärg och lägger till lite färger runt om i de olika accessoarerna samt möblerna. Har samma rött i alla produkterna. 

Färdiga produkten blev inte exat som jag hade tänkt mig, men det blev ändå bra. Första gången jag gör en kruka i skala 1:1 i lera. Tog en skål hemifrån och hade den som mall. För att leran skulle bli stel så krukan höll ihop, sprej målade jag den med graffitifärgburk, blev i färgen vit som bas. Målade mönstret  för hand med akrylfärg och lät det torka. Slut resultatet kunde blivit bättre om jag hade börjat i tid och planerat mer hur jag skulle kunna göra på ett bättre sätt. 

 

Soffgrupp:

Jag tänkte först bara göra olika modeller på soffor men tyckte det var lite tråkigt och ville ha en soffgrupp istället. Så jag gjorde en soffa och en fåtölj i samma modell och material, men olika mått då pågrund av att de är olika möbler. 

Tycker att vardagsrummet är det viktigaste rummet i ens hus/lägenhet. För de är där man bjuder in sina gäster till och då vill man att det ska känna hemtrevligt och välkomnande. 

Soffan är ett bra ställe att samlas, när man kommer hem lägger man sig oftast i soffan och slappnar av på något sätt med att t.ex läsa en bok. 

Den är i rund och kantig form för att få in de mjuka men ändå stilrena. Den röda tråden är materialet och formen som jag har valt. Trät som de använder mycket i sina möbler, det beiga/guld aktiga tyget och metal skivan lägst upp vid hörnen på möblerna. De är som små detaljer i möblerna som göra att de hänger ihop. Soffan är en tvåsitts soffa som passar in i lägenhet mena samtidigt i ett hus om man kanske har en övervåning och inte vet hur den ska inredas. Ser det alltid mysigt ut med en soffa, mer hemtrevligt. Fåtöljen är lite mer ”klumpig”, den är bred men väldigt skön att sitta i. Passar bra till soffan som inte är så jätte stor, de kombinerar varandra. Har samma material och utseende men de är storleken som spelar roll. Färgerna är hemtrevliga och bär med sig ett lugn i vardagen, genom att de är mer åt de mörka färgerna i färgskalan. Samt om man skulle spilla någonting är det enkelt att torka bort och att de inte syns lika mycket som om de skulle vart ljus beige eller vitt. 

Soffan och fåtöljens kropp är gjord av kapaskiva. Utseendet blev att jag limmade på tyg och utskriven träbild för de fanns inte sån sort av trä i riktigt material, så jag fick kopiera ut en bild istället. Sydde tre kuddar, två till soffan och en till fåtöljen. Limmade fast allting med limpistol. soffbenen satte jag 0,5 cm kapaskiva och limmade fast träpapper där på, fyra stycken på varje. 

Måtten på soffan i verkligheten ska vara och måtten i skalan 1:10

Bred: 160cm - 16cm

Djup: 95cm - 9,5cm

Frihöjd under möbeln: 5cm - 0,5cm

Sittbredd: 150cm - 15cm

Sittdjup: 60cm - 6cm

Höjd: 95cm - 9,5cm

Armstöd: 60cm - 6cm

Armhöjd: 40cm - 4cm

Fåtöljens mått i verklighet och i skalan 1:10:

Bredd: 95cm - 9,5cm

Djup: 95cm - 9,5cm

Sittdjup: 65cm - 6,5cm

Sitthöjd: 50cm - 5cm

Höjden: 90cm - 9cm6

Armstöd: 65cm - 6,5cm

Armhöjd: 40cm - 4cm

 

Logga: 

Tänkte i min logga ha grön som i deras flagga. Men bestämde mig att inte ha det, utan använda mig av deras röda och blå färg ist. De blir då som en röd tråd genom min kollektion. 

Denna röda färgen som de använder sig till sina möbler och olika detaljer till kläder osv. Betyder energi och passion. Vilket passar in i min kollektion, för jag vill få in olika energier och passion. Den ska uppfattas som energirik och en bra passion. Vilket jag tycker är viktigt att ha med i loggan, för de är det första man ser i kollektionen. Jag fick inspiration från Nigerias heliga symbol. Jag hittade inte exat deras symbol, för det finns väldigt många och vet inte vilken som är rätt. Men istället hittade jag landets fågel och blev inspirerad av dennes otroliga hår och form på håret. I min logga vill jag få fram känslan att min kollektion kommer ifrån ett land med starka färger och mycket mönster. Så jag tänkte ha med mönster i vit och rött för att få fram den röda färgen som de använder sig av väldigt mycket i hemmet och möbler. Deras speciella trä sort som är röd och många av dem rika använder sig av. Min målgrupp är mycket åt lyxlivet och är mer åt rik hållet än fattig hållet. Så i min logga vill jag ha mycket mönster i triangelliknande figuren som kan även vara uppåtvänt V. Ovanför V:et är det som en boll, det är där jag fick inspirationen av deras djur som är fågel.

Vi har under en viss tid skapat en logotyp till vår egna kollektion. 

Jag hade inga förslag eller idéer hur jag skulle kunna skapa min egna logotyp. Visste inte vilka färger jag ville ha eller vilket mönster det skulle vara. Började kolla runt på olika märken på varor och företag hur dom framställde och kom på. Många började med att välja färg sen utgick det efter färgerna. Jag kollade också runt i klassen hur de gjorde och vart de fick sina inspirationer ifrån. Jag satte mig ner och började skissa olika idéer och lät pennan bara glida iväg. Blev nöjd med två styckna loggor. Märket som jag blev mest inspirerad av var Fedex för deras hemlighet som är gömd i texten. Det är pilen mellan E och X. Tyckte det var inspirerande. 

Vill få fram en logga där människor kommer komma ihåg och veta vad som finns i min kollektion. Komma ihåg och få en ”just det” upplevelse. 

 

Valde ha olika storlekar på min logga med samma form men med olika färger på, raka linjer men ändå med stil. Vill få fram känslan "enkelt med stil". Att min kollektion kan passa både stora och små men är mest riktad till de som har skapat en familj och har flyttat hemifrån för längesedan. Valde att ha detta typsnitt för det är stilrent men ändå modernt. Vill att det ska passa alla men ändå sticka ut. Färgerna kommer ifrån landet som jag valde Nigeria, mina inspirationer om färgerna blev starkast där ifrån och jag ville utvidga mina vyer med färgskalan och börja våga använda och experimentera mer med färger. 

Hangtag:

Min hangtag blev mest inspirerad av min logga, de ska va som en röd tråd samma som i kollektionen. Valde färgerna efter vad jag hade i kollektionen. Formerna är både runda och spetsiga, för de skulle likna men ändå inte vara likt min logga. Mitt företagsnamn blev i rött med fet text, kollektion blev i tunnare men med rött samt mitt namn blev samma men i mindre skala. Baksidan är det streckkod och priset. 

Visitkort: 

Mitt visitkort är ett kort där man får snabb information om min kollektion och företag. Visitkortet blev mest inspirerat av loggan, satte in loggan på framsidan med    företagsnamnet och på baksidan skrev jag namnet igen. Dimmade ner loggan på baksidan så det blev i grunden och skrev informationen till min hemsida, mitt telefonnummer och min adress. 

 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela