erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Art nouveau!!

Publicerad 2015-11-16 15:00:45 i inredning och design,

Art Nouveau var en rörelse som svepte genom de dekorativa konst och arkitektur i slutet av 19 och början av 20-talen. Generera entusiaster i hela Europa och utanför, rörelsen som utfärdats i en mängd olika stilar, och följaktligen är det känt under olika namn, så som Glasgow Style, eller i den tyskspråkiga världen, Jugendstil och de betyder ”ungdom”. Art Nouveau syftade till att modernisera design, försöker undkomma eklektiska historiska stilar som tidigare varit populära. Artister hämtade inspiration från både organiska och geometriska former, utvecklas elegant design som förenade flyter, naturliga former med mer kantiga konturer. Rörelsen begicks att avskaffa den traditionella hierarkin av konst, som visade så kallade humaniora, såsom måleri och skulptur, som överlägsna hantverks baserade konsthantverk, och i slutändan hade mycket större inflytande på den senare. Stilen gick omodern efter det gav vika för Art Deco på 1920-talet, men det upplevde en populär väckelse på 1960-talet, och det är nu ses som en viktig föregångare till modernismen.

  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela