erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Ett harmoniskt studierum

Publicerad 2016-04-11 14:40:46 i inredning och design,

Idag har vi redovisat för rektorn och Tomas, om vårt arbete i designen. 
Jag och min grupp fick biblioteket som vi skulle göra om och vi började med att skriva ner några egna ideer som vi hade för rummet/rummen. Sedan gick vi över till behovsanalys. Skapade sedan en moodboard av våra ideer och behovsanalysen. Vi pratade mycket med Majid och bollade ideer med honom. Mer för det är han som är där väldigt mycket och är våran bibliotikarie. 
För att se mer helhet till rummet och planera hur vi ska få fram hur vi vill ha det började vi mäta hur stort rummet är i helhet och sen ett och ett. För de är som olika rum. 
Vi tänkte behålla nästan allt och köpa in små detaljer inga större möbler. Ge "ramp"rummet en mer grupprumskänsla för att det ska bli enklare att studera. Den andra delen "bok"rummet, Majid ville få in alla böcker till ena delen av rummet och därför flyttade vi in alla böcker till ena delen så det är själva biblioteket och det andra är som grupprum. Men vi behållet ett eller två bord så man ändå kan sitta där alla böcker är också. 
 
Vi valde att ta bort pianot och en bokhylla som inte används. Varje gång någon börjar spela på pianot så blir vissa av eleverna trötta på pianot ljudet och säger att man ska sluta spela. Så vi ansåg att pianot inte uppfyllet någon funktion i ett bibiliotek. Vi tog bort den tomma bokhyllan för att ge mer plats till ett bord och en grupp som gör om i ett grupprum ville ha den bokhyllan. 
 
Vi försökte hålla oss under budgeten, först för att använda de vi redan har och kanske gör om lite gammalt till nytt.  De nya sakerna vi vill ha är en anslagningstavla, mer blommor och måla om väggen där det står bibliotek. Där ska vi måla i väldigt ljusblå färg och skriva bibliotek så det är lästbart. 
Majid kunde ta hand om blommorna, vi tänkte ta plastblommor först men om det går tar vi äkta, det blir ingen annan kostnad. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela