erikapalmberg.blogg.se

Hej!! Denna blogg kommer vara små idéer till er, olika arbeten som läggs upp. En blogg som vi har inom skolan. Kram på er och ha det så trevligt.

Handgriplig form 25/4-16

Publicerad 2016-04-25 21:57:38 i Allmänt,

Idag har jag fortsatt att skissa på mina handtag, jag valde att göra handtag till garderober. Gjorde det för att jag tycker garderober är en stor del av sovrummet och då kan man alltid piffa upp lite med fina handtag istället för dem tråkiga knopparna eller enkla släta stålhandtag. Idag målade jag 3 olika handtag och gjorde moodboard till detta. Första handtaget blev jag inspirerad av tärningar. För vi jobbade med sannorlikhet i matten för en vecka sedan och min bror gillar att spela olika spel med tärningar. Så jag tänkte att dem personerna som gillar olika spel som casino tillexempel, kan ha ett sådant handtag i sitt sovrum, man kan välja att ha dem i färg eller bara svart/vita. För idag finns det massor med olika färger. Valde att ha det smal pga att tärningarna inte är så tjocka och jag tyckte det skulle bli för maffit om man tog en extra rad med tärningar, ville ha det som en liten detalj. Det andra handtaget blev jag lite inspirerad av speglar, jag är en sådan person som gillar att ha speglar i min inredning för det lyser upp rummet och gör rummet lite större om det är ett litet rum. Då tänkte jag att man kan ha det på handtaget, då kan handtaget se lite fylligare ut och elegantigare. Själva handtaget där man tar för att öppna dörren, där valde jag att ha silver (stålfärgat) pga jag älskar att ha silver i min inredning också, det är min favorit färg. 
Och det tredje handtaget blev jag inspirerad av empiren, dem hade mycket tassar som lejon tassar eller tiger tassar, jag valde då att ta ett lejon huvud i mitt handtag, för det är mitt favorit djur och ett väldigt väldigt mäcktigt djur. När man ser handtaget kan man tänka positivt genom att man själv är mäktig och detta handtaget är unikt. 
Ska fortsätta nästa lektion att göra fler handtag och måla på ett svart papper och skissa ner ett av mina handtag som jag blev nöjdast med. Här är mina 3 olika handtag som jag gjorde idag. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Erika Palmberg

En blogg inom skolan. Det kommer upp olika bilder och fakta om arbeten som jag kommer visa för mina lärare och er andra som läser min blogg! Hoppas ni gillar det, kram

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela